Flashcards Immunologie

Studeren met flashcards blijkt bijzonder effectief om belangrijke begrippen beter te onthouden. Bij de nieuwe druk van Biologie voor analisten worden voor alle hoofdstukken digitale flashcards ontwikkeld. In augustus 2021 komen de flashcards digitaal beschikbaar.
Voor het nieuwe hoofdstuk 14 Immunologie is al een stapeltje flashcards klaar.
Begrippen oefenen op je telefoon.

Coronavirus SARS-CoV-2

SARS-CoV-2 is de afkorting van severe acute respiratory syndrome-related coronavirus en veroorzaakt de levensbedreigende luchtwegaandoening COVID-19. Sinds begin 2020 zijn wereldwijd 166 miljoen mensen besmet, waarvan 3,4 miljoen mensen zijn overleden.
In de nieuwe editie van Biologie voor analisten komt de COVID-19 pandemie aan de orde in hoofdstuk 14 Immunologie. De vermeerdering van SARS-CoV-2 en het ontstaan van COVID-19 worden uitgelegd aan de hand van duidelijke afbeeldingen.

Nieuw: Biologie voor analisten

De nieuwe editie van Biologie voor analisten ligt vanaf vandaag in de winkel! De zevende editie is aangepast aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van DNA en milieuproblematiek. Zo wordt nu de revolutionaire DNA-techniek CRISPR-Cas behandeld en is er meer aandacht voor de koolstofkringloop en de stikstofkringloop. Vanwege de overlap is het hoofdstuk Infectieziekten geïntegreerd in het hoofdstuk Immunologie, met daarin een paragraaf over het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2. Verder bevat deze druk meer afbeeldingen en is de taxonomie aangepast aan de huidige inzichten.

In de zomer wordt de ondersteunende website aangepast aan de zevende editie en verder uitgebreid met onder meer digitale flashcards.