Digitale flashcards biologie

Zelftoetsing is een van de beste leerstrategieën. Daarom maakt de leermethode Biologie voor analisten volop gebruik van interactieve zelftests. Nieuw op deze website zijn flashcards. Studeren met flashcards blijkt bijzonder effectief te zijn om definities, begrippen of onderwerpen beter te kunnen onthouden.  Een flashcard is een kaart met aan beide kanten bepaalde informatie. Op de ene kant staat een vraag of een begrip, op de andere kant het antwoord op de vraag of uitleg over het begrip.
Het principe van de flashcards is dat je de vraag leest en probeert antwoord te geven. De achterzijde is er vervolgens voor om jezelf te controleren of je de vraag goed of fout hebt beantwoord.

Voor de leermethode Biologie voor analisten worden bij elk hoofdstuk stapeltjes digitale flashcards ontwikkeld. In augustus 2021 komen de flashcards beschikbaar hier op de website.