Workshop: Didactiek van de toekomst

Op 14 april 2022 is de Onderwijsdag voor Laboratoriumtechniek gehouden op landgoed Zonheuvel in Doorn. Het thema van deze onderwijsdag was ‘Didactiek van de toekomst’. De auteurs van leermethoden voor laboratoriumonderwijs, Harrie de Rijk en Eus van Hove, verzorgden op de onderwijsdag een workshop. Het eerste deel van de workshop ging over de vakkennis in de nieuwe leerboeken voor analisten. Hier is eerder een verslag van verschenen.

Het tweede deel van de workshop ging over online onderwijs tijdens de coronapandemie, waarin onder andere de ‘blended learning wave’ werd gepresenteerd. Eus van Hove heeft hier onlangs een artikel over gepubliceerd: Didactiek van de toekomst.

Blended learning wave, ontwerpmodel waarmee fysieke leeractiviteiten worden gecombineerd met online leeractiveiten.