Onderwijsdag voor Laboratoriumtechniek

Op donderdag 14 april 2022 wordt de Onderwijsdag voor Laboratoriumtechniek gehouden op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Op deze landelijke onderwijsdag gaat het over ‘Didactiek van de toekomst’.

De auteurs van leermethoden voor laboratoriumonderwijs, Harrie de Rijk en Eus van Hove, verzorgen op de onderwijsdag een workshop over biomedische vakkennis. In het laboratoriumonderwijs dreigt vakkennis verdrongen te worden door competenties, generieke vaardigheden en 21st century skills. De Rijk en van Hove bespreken de plaats van biomedische kennis binnen het laboratoriumonderwijs. Hoe verhoudt vakkennis zich tot competenties, vaardigheden en 21st century skills?

In de workshop worden tevens ervaringen met corona-onderwijs gedeeld en bediscussieerd. Gaat het onderwijs terug naar het oude normaal waarbij we vasthouden aan ‘vastgeroeste’ vormen van kennisoverdracht? Studenten vinden kennisoverdracht met behulp van leertechnologie attractiever. Uit onderzoek blijkt bovendien dat blended learning – de mix van leren met en zonder technologie – kennisoverdracht kan versterken.
In de workshop beantwoorden de Rijk en van Hove de vraag: Heeft blended learning de toekomst?